Jadłospis

8.03.2021 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie II Śniadanie Obiad
Chleb pszenno – żytni 60g (1) z masłem 12g (7), wędlina 30g, ser żółty 30g (7), papryka 20g, kasza manna na mleku 200ml (1,7) lub herbata 200ml Zupa wiejska z kluseczkami 250ml (1,3,7,9) (kości wieprzowe, mieszanka warzywna,śmietana, mąka, jaja, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, przyprawy)

Gulasz z szynki 60g (1,9) (szynka wieprzowa, mąka, olej, przyprawy) kasza gryczana 100g (1), surówka z buraczków 80g, woda z cytryną 200ml.

Gruszki

9.03.2021 WTOREK

Śniadanie II Śniadanie Obiad
Kajzerka 60g (1) z masłem 12g (7), parówka na ciepło 50g, ketchup 10g, kakao 200ml (7) lub herbata 200ml Zupa pomidorowa z ryżem 250ml (7,9) (porcje rosołowe, śmietana, ryż, seler, marchew, pietruszka, koncentrat pomidorowy, pomidory w puszce, przyprawy)

Kotleciki z kurczaka 60g (1,3,9) (Filet z kurczaka, jajka, bułka tarta, olej, przyprawy), ziemniaki 100g, surówka 80g (sałata, szczypiorek, śmietana), woda z cytryną 200ml.

Jabłka

10.03.2021 ŚRODA

Śniadanie II Śniadanie Obiad

Chleb pszenno – żytni 60g (1) z masłem 12g (7), jajecznica ze szczypiorkiem 60g (3), kawa Inka z mlekiem 200ml (1,7) lub herbata 200ml.

Marchewka do chrupania

Zupa buraczkowa 250ml (7,9) (korpusy z kurczaka zagrodowego, buraczki, marchew, pietruszka, seler, śmietana, ziemniaki, przyprawy)

Makaron z twarogiem i truskawkami 160g (1,7) (makaron, truskawki mrożone, twaróg, cukier), woda z cytryną 200ml.

Mandarynki

11.03.2021 CZWARTEK

Śniadanie II Śniadanie Obiad
Chleb pszenno – żytni 60g (1) z masłem 12g (7), wędlina 30g, pomidor 20g, rzodkiewka 10g, płatki owsiane z mlekiem 200ml (1,7), herbata 200ml Zupa krupnik 250ml (1,9) (kości wieprzowe, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, przyprawy) Knedle z mięsem 160g (3,9) (łopatka, ziemniaki, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jaja, przyprawy, cebula, olej), ogórek konserwowy 90g, woda z cytryną 200ml. Banan, Actimel 100g lub mus owocowy 60g.

12.03.2021 PIĄTEK

Śniadanie II Śniadanie Obiad
Bagietka 60g (1) z masłem 12g (7), wędlina 30g, serek twarogowy 30g (7), ogórek 20g, kawa Inka 200ml (1,7) lub herbata 200ml Zupa z soczewicy 250ml (1,9) (porcje rosołowe, soczewica, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, przyprawy) Kotleciki rybne 60g (1,3,4) (filet z morszczuka, słonina, jajka, bułka, olej, przyprawy), ziemniaki 100g, surówka z kapusty kiszonej 80g, kompot 200ml. Jabłka

Jadłospis może ulec zmianie.

W nawiasie podane są  numery alergenów występujących w posiłkach:

1 – Zboża zawierające gluten
2 – Skorupiaki i produkty pochodne
3 – Jaja i produkty pochodne
4 – Ryby i produkty pochodne
5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – Soja i produkty pochodne
7 – Mleko i produkty pochodne
8 – Orzechy
9 – Seler i produkty pochodne
10 – Gorczyca i produkty pochodne
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – Dwutlenek siarki
13 – Łubin
14 – Mięczaki

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, oregano, papryka słodka, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.