Jadłospis

13.09.2021 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie II Śniadanie Obiad

Pieczywo 35g, masło 5g, polędwica 30g, papryka 10g, kakao 200ml, herbata 200ml

(1,7,9)

Zupa brokułowa 250ml (porcje z kurczaka, włoszczyzna, brokuł ziemniaki, śmietana, przyprawy)

(1,7,9)

Makaron z mięsem gotowanym 160g (łopatka, cebula, przyprawy), woda z cytryną 200ml, ketchup, mus jabłkowy 100g

(1,9)

14.09.2021 WTOREK

Śniadanie II Śniadanie Obiad

Pieczywo 35g, masło 5g, dżem 10g, kasza manna na mleku 200ml/herbata 200ml, warzywo do chrupania

(1,7)

Zupa pomidorowa z ryżem 250ml (porcje z kurczaka, konc. pomidorowy, pulpa pomidorowa, włoszczyzna, przyprawy, śmietana, ryż)

(1,7,9)

Kotleciki mielone 60g (mięso wieprzowe, jaja, bułka tarta, olej, przyprawy), ziemniaki 100g, mizeria ze śmietaną 60g, woda z cytryną 200ml, owoc

(1,3,9)

15.09.2021 ŚRODA

Śniadanie II Śniadanie Obiad

Pieczywo 35g,masło 5g, kiełbaski na gorąco 30g ketchup 10g, pomidor 10g kawa z mlekiem 200ml/ herbata 200ml

(1,7,9)

Zupa marchewkowa 250ml (porcje z kurczaka, marchewka, śmietana, ziemniaki, przyprawy)

(1,7,9)

Kopytka na słodko z sosem truskawkowym i jogurtem 160g,(ziemniaki, mąka, jogurt naturalny,truskawki), woda z cytryną 200ml, wafle ryżowe

(1,3,7)

16.09.2021 CZWARTEK

Śniadanie II Śniadanie Obiad

Pieczywo 35g, masło 5g, ser żółty 30g, rzodkiewka 10g, płatki na mleku 200ml

(1,7)

Zupa barszcz biały 250ml (kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, jajka, śmietana, zakwas, przyprawy

(1,3,7,9)

Pieczone udka z kurczaka 60g, ziemniaki 100g, surówka z marchwi i pora 60g ,woda z cytryną 200ml

owoc

(1,3,7,9)

17.09.2021 PIĄTEK

Śniadanie II Śniadanie Obiad

Pieczywo 35g,masło 5g, wędlina 30g,sałata 10g pomidor 10g, kakao 200ml

herbata 200ml

(1,7,9)

Zupa wiejska z kluseczkami 250ml (kości wieprzowe, mieszanka warzywna, śmietana, zacierka, przyprawy)

(1,7,9)

Pulpety rybne w sosie 60g(filet z morszczuka, jaja, bułka tarta), ziemniaki 100g, ogórek kwaszony 60g, kompot 200ml, owoc

(1,3,4,7,9)

Jadłospis może ulec zmianie.

W nawiasie podane są  numery alergenów występujących w posiłkach:

1 – Zboża zawierające gluten
2 – Skorupiaki i produkty pochodne
3 – Jaja i produkty pochodne
4 – Ryby i produkty pochodne
5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – Soja i produkty pochodne
7 – Mleko i produkty pochodne
8 – Orzechy
9 – Seler i produkty pochodne
10 – Gorczyca i produkty pochodne
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – Dwutlenek siarki
13 – Łubin
14 – Mięczaki

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, oregano, papryka słodka, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.