Jadłospis

29.11.2021 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie II Śniadanie Obiad

Pieczywo 50g, masło 5g, wędlina 30g, sałata 10g, pomidor 10g, kawa z mlekiem 200ml/ herbata 200ml(diety)

(1,7,9)

Zupa marchewkowa 250ml (porcje z kurczaka, marchew, śmietana, ziemniaki, przyprawy)

serek waniliowy 150g/ deser sojowy 125g (diety)

(1,6,7,9)

Potrawka z szynki 60 g (szynka, śmietana, włoszczyzna, przyprawy), kasza bulgur 100g, fasolka szparagowa 60g, woda z cytryną 200ml, owoc

(1,7,9)

30.11.2021 WTOREK

Śniadanie II Śniadanie Obiad
Pieczywo 50g, masło 5g, twarożek 30g, ogórek 10g, rzodkiewka 10g, kasza manna 200ml/herbata 200ml

Zupa pomidorowa z makaronem 250ml (porcje z kurczaka, sos pomidorowy, pulpa pomidorowa, śmietana, włoszczyzna, przyprawy)

jogurt 150g/deser sojowy 125g (dieta) (1,6,7,9)

Kotlet mielony 60g (łopatka, jaja, bułka tarta, przyprawy), ziemniaki 150g, buraczki 60g, sok owocowy 200ml, owoc

(1,3,9)

01.12.2021 ŚRODA

Śniadanie II Śniadanie Obiad

Pieczywo 50g, masło 5g, jajecznica 30g, szczypior 10g, pomidorki koktajlowe 10g, herbata 200ml

(1,3,9)

Zupa koperkowa z ryżem 250ml (porcje z kurczaka, ziemniaki, włoszczyzna, ryż, koperek, śmietana, przyprawy)

serek Danio 150g/deser sojowy 125g (dieta)

(1,6,7,9)

Krokiety z mięsem 160 g (łopatka, jaja, cebula, mąka, przyprawy), ogórek konserwowy 60g, woda z cytryną 200ml, owoc

(1,3,7,9)

02.12.2021 CZWARTEK

Śniadanie II Śniadanie Obiad

Chałka 35g , masło 5g, dżem 10g, kakao 200ml/ herbata 200ml

(1,7)

Mus owocowo-warzywny 100g

Zupa kalafiorowa 250ml (porcje z kurczaka, kalafior, włoszczyzna, ziemniaki, śmietana, przyprawy)

jogurt Piątuś 125g/deser sojowy 125g (1,6,7,9)

Pieczone udka z kurczaka 60g, ziemniaki 150g, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papryką, ogórkiem, pomidorem 60g, woda z cytryną 200ml, owoc

(1,9)

03.12.2021 PIĄTEK

Śniadanie II Śniadanie Obiad
Pieczywo 50g, masło 5g, wędlina 30g, papryka 10g, pomidor 10g, kawa z mlekiem 200ml/ herbata 200ml(diety)(1,7,9) Zupa fasolowa 250ml (kości, ziemniaki, fasola, włoszczyzna, przyprawy) jogurt pitny 200ml/ galaretka 175g (1,6,7,9) Pulpety rybne w sosie 60g (filet z miruny, jaja, bułka tarta) ziemniaki 150g, ogórek konserwowy 60g, kompot 200ml, owoc (1,3,4,9)

Jadłospis może ulec zmianie.

W nawiasie podane są  numery alergenów występujących w posiłkach:

1 – Zboża zawierające gluten
2 – Skorupiaki i produkty pochodne
3 – Jaja i produkty pochodne
4 – Ryby i produkty pochodne
5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – Soja i produkty pochodne
7 – Mleko i produkty pochodne
8 – Orzechy
9 – Seler i produkty pochodne
10 – Gorczyca i produkty pochodne
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – Dwutlenek siarki
13 – Łubin
14 – Mięczaki

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, oregano, papryka słodka, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.